Uw garanties

Hieronder vindt u de garantievoorwaarden die van toepassing zijn op geleverde diensten en producten door Van pellicom. Hebt u nog vragen? Dan kan u ons steeds contacteren, we staan u graag ten dienst!

PVC: ramen en deurprofielen

 • 10 jaar garantie op de kwaliteit van het basismateriaal
 • 10 jaar garantie op kleurvastheid
 • 10 jaar garantie op vormvastheid in zoverre de gangbare normen niet worden overschreden

HANG- EN SLUITWERK

 • 2 jaar garantie op eigenschappen, functionaliteit en vormgeving.

WERKUREN & VERPLAATSINGSKOSTEN

 • Garanties hebben enkel betrekking op materiaal en nooit op werkuren en verplaatsingskosten.
 • Werkuren en verplaatsingskosten zullen, indien het een garantiegeval betreft, echter niet worden aangerekend tot 12 maanden na oplevering.

KLACHTEN EN MELDINGEN

Klachten die vermoed worden voort te spruiten vanuit (plaatsing van) het schrijnwerk van Van pellicom NV. (bv. vochtaftekening aan binnenzijde gebouw in nabijheid van raamconstructie), worden als volgt behandeld:

Het is aan te raden de juiste diagnose te stellen (of laten stellen door vb. architect) tot bepaling van de oorzaak van het zich voordoende euvel. Wij zijn steeds bereid de nodige vaststellingen te doen en desgevallend onze verantwoordelijkheid te nemen. Indien de oorzaak echter niet bij onszelf ligt, zullen de kosten die gemaakt zijn tot onderzoek verrekend worden, met een minimum van €60 (excl. BTW).

> Download de garantievoorwaarden in PDF-formaat

Wenst u toch nog meer informatie of zit u nog met vragen? Aarzel niet ons te contacteren, we helpen u graag verder!

ROLLUIKEN

 • Geen garantie op “uitwaaien” van rolluiken. Om het risico hierop te beperken raden wij aan om minstens vanaf een breedte van 3000mm over te schakelen van pvc lamellen naar aluminium lamellen.
 • 2 jaar garantie op rolluikmotoren.

VLIEGENRAMEN, VLIEGEN(SCHUIF)DEUREN

 • Deze worden technisch beschouwd als “loshangende” elementen aan een woning en vallen derhalve buiten garantie.

BEGLAZING

 • 10 jaar garantie vanaf fabricatiedatum
 • Glasbreuk / thermische breuk: geen garantie
 • Condens: enkel garantie voor condensatie in de beglazing
 • Fabricagefouten: bij controle op gebreken is de mate van doorzicht doorslaggevend, dwz de waarneming van de achtergrond en niet het aanzicht van het oppervlak. Daarbij mogen de afgekeurde delen niet speciaal worden gemarkeerd. De test van de beglazingseenheden dient te worden uitgevoerd op een afstand van circa 3 meter van het te beoordelen oppervlak. Testen vinden plaats bij diffuus daglicht, bvb een bewolkte lucht zonder direct zonlicht of kunstlicht.
 • Voor de beoordeling van beglazing naar garantie toe, worden de criteria gehanteerd die door de glasindustrie zijn opgelegd. Deze zijn terug te vinden op www.vgi-fiv.be onder de rubriek “publicaties” en klikken op “uitzicht van transparante beglazing voor gebouwen”.

BESCHADIGINGEN & FUNCTIONALITEIT

 • Er wordt geen garantie toegestaan op beschadigingen, het slecht functioneren van onderdelen en andere zich voordoende mankementen, waarvan er geen directe oorzaak of schuld bij Van pellicom ligt. Bijvoorbeeld:
  • slecht functioneren van deuren doordat de tochtborstel dicht zit met chappe, mortel, e.d.
  • slecht functionerende sluitingen als gevolg van vervuiling
  • slecht functioneren van ramen/deuren als gevolg van onachtzaam gebruik door andere partijen
  • beschadigingen door onachtzaam omgaan met het materiaal bij het uitvoeren van andere werken (slijpinslag, krassen, deuken, e.d.)
 • Het is daarom aangewezen een controle uit te voeren vlak na de door ons uitgevoerde werken en eventuele opmerkingen onmiddellijk schriftelijk mee te delen.
 • Er wordt geen garantie toegestaan op beschadigingen, het slecht functioneren van onderdelen en andere zich voordoende mankementen als gevolg van extreme (weers)omstandigheden zonder dat er oorzakelijke en aantoonbare fouten zijn in ons schrijnwerk.

jaar expertise, knowhow & ervaring

Onze producten zijn 100% Belgisch

3 toonzalen in België

Kwaliteit is ons belangrijkste kenmerk

Laatste nieuwsberichten

burengerucht

Burengerucht? Verminder de overlast met geluidsisolerende ramen

Door | PVC ramen, PVC ramen en deuren nieuws | Geen reacties

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Toch kunnen buren ook weleens voor overlast zorgen. Een luide grasmaaier op zondag, een pittige discussie met argumenten boven de 90 decibel of een metalminnende tienerzoon: burengerucht kan behoorlijk hinderlijk zijn. De oplossing? Een degelijke akoestische isolatie. Zeker als je in een rij- of een koppelwoning woont, is dat een absolute must. Ook de keuze van de juiste ramen spelen daarbij een belangrijke rol. Lees meer…

schuifdeur tuin

Met een schuifdeur geniet je des te meer van je tuin

Door | PVC deuren | Geen reacties

Vooral in de zomer zijn schuifdeuren een grote troef. Waarom? Omdat je met een schuifdeur een naadloze overgang van je woonkamer naar je tuin maakt. Organiseer je een barbecue, dan loop je makkelijk binnen en buiten, zelfs met je handen vol. Zit je binnen, dan geniet je dankzij je schuifdeuren toch van het prachtige zicht op je tuin. Zeker in België is een schuifdeur dan ook een absolute meerwaarde voor je woning.

Een schuifdeur vergroot optisch je woonkamer

Als je aan je woning een tuin of terras wil aanleggen, is het een goed idee om ook een glazen schuifdeur te voorzien. Simpelweg omdat dit zoveel voldoening schenkt. Niet alleen heb je de ganse dag het fantastische zicht op je tuin, je vergroot ook nog eens optisch je woonkamer. Schuifdeuren zijn dan ook ideaal op dagen met twijfelachtig weer of wanneer het je buiten te warm is. Je woonkamer lijkt eens zo groot en er valt ook meer natuurlijk daglicht binnen. Je humeur wordt op slag beter, iets wat je huisgenoten ook zullen appreciëren.

Tal van pluspunten

Maar schuifdeuren hebben nog meer voordelen. Zo draaien ze niet open, waardoor je heel wat ruimte bespaart. Bovendien zijn ze inbraakveilig, wat eveneens mooi meegenomen is. Alle schuifdeuren van Van pellicom zijn voorzien van een hoogkwalitatief afsluitsysteem. Als je dan ook nog weet dat onze schuifdeuren uitstekende isolatiewaarden kunnen voorleggen, dan is er geen enkele reden meer om nog te twijfelen.

Schuifdeur voor de tuin: snel, vakkundig en op maat

Ben je op zoek naar kwalitatieve schuifdeuren om ’s zomers nog meer van je tuin en/of je terras te genieten? Neem dan zeker contact met ons op. We garanderen een snelle plaatsing en piekfijne afwerking. Uiteraard kan je steeds een gratis offerte aanvragen.

Lees alle nieuwsberichten