Hoe verandert de renovatiepremie vanaf 1 juli 2016?

Met de renpremie renovatie 2016ovatiepremie steunt de Vlaamse overheid eigenaars die een woning van minstens 25 jaar oud renoveren. Wie een bestaand gebouw wil omvormen tot woning komt eveneens in aanmerking voor de premie. Vanaf 1 juli 2016 worden een aantal veranderingen in de voorwaarden doorgevoerd.

Isolatiepremies van de netbeheerder verdwijnen

Bij meerdere netbeheerders kan vandaag een premie aangevraagd worden voor het isoleren van jouw woning. Vanaf 1 juli worden deze premies afgebouwd. Je hebt er alle belang bij isolatiewerken voor die datum te laten uitvoeren. Weet dat de voorwaarden overal dezelfde zijn. De behaalde isolatiewaarde per vierkante meter bepaalt hoe hoog jouw uiteindelijke premie is.

Ventilatie in buitenschrijnwerkerij: nieuwe voorwaarden

Voor schrijnwerk geplaatst vanaf 1 juli 2016 gelden de ventilatievoorwaarden zoals opgetekend in het Energiebesluit van 19/11/2010. Concreet betekent dit dat de toevoer van verse lucht in droge ruimtes in huis gegarandeerd moet worden door:

  • Ventilatieroosters in de ramen

of

  • Een ventilatiesysteem
    • Type B: mechanische toevoer en natuurlijke afvoer
    • Type D: mechanische toe- en afvoer in de woning

Let op: een apart ventilatiesysteem komt niet in aanmerking voor de renovatiepremie.

Geen renovatiepremie voor een warmtepomp in 2016

Een warmtepomp is een bijzonder energiezuinig alternatief voor een traditionele cv-ketel. Het toestel onttrekt warmte aan de aarde, het water of de lucht. Die warmte wordt aangewend om de centrale verwarming aan te sturen. Als je voor 1 juli 2016 een warmtepomp laat installeren, heb je nog recht op de premie. Het bedrag hangt af van het vermogen van de pomp, met een bovengrens van 1.700 euro. De warmtepomp moet door een geregistreerde aannemer worden geplaatst. Zowel pompen op gas als op elektriciteit komen in aanmerking.

Minder steun voor energiebesparende maatregelen

De tendens is opvallend: het aantal premies voor energiebesparende maatregelen wordt geleidelijk afgebouwd. Wie nog van plan is om bijvoorbeeld ramen en deuren te voorzien van isolatieglas, laat dat dan ook het best zo snel mogelijk doen. De datum op de eindfactuur is cruciaal bij het indienen van een premie-aanvraag. Vraag daarom vandaag nog gratis offerte aan en maak werk van die geplande energiebesparende maatregelen.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!