Dubbele voordeur: geef extra grandeur en klasse aan je gevel

dubbele buitendeurEen dubbele voordeur, het heeft iets speciaals en geeft je gevel een extra dimensie. Vooral bij grote woningen zie je dubbele buitendeuren regelmatig terugkeren. Sommige mensen zijn er echt fan van, andere vinden ze wat te prominent aanwezig. Vaststaat dat ze er indrukwekkend uitzien en een uitgesproken karakter hebben. Waarmee moet je rekening houden als je voor een dubbele voordeur kiest? Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.

Functionele aspect

Om te beginnen is het praktische aspect van een dubbele voordeur een grote troef. Het is altijd handig om dubbel zo veel plaats te hebben wanneer je een nieuwe kast of een nieuw bed in je slaapkamer moet krijgen. Of als je thuiskomt van een reis en je valiezen naar binnen moeten. Het enige wat je hoeft te doen, is de twee delen van de deur opendraaien. De draairichting kan je overigens zelf kiezen. De meeste mensen kiezen ervoor om de deur naar binnen te laten opendraaien wat ook de meest handige oplossing is.

dubbele voordeurDubbele voordeur passen bij verschillende stijlen

Naast het functionele aspect is uiteraard ook de look een belangrijke drijfveer om voor een dubbele voordeur te kiezen. Dubbele buitendeuren zijn populair bij mensen die een woning in landelijke stijl hebben, maar passen evengoed bij huizen met een moderne en strakke look. Het voornaamste criterium is dat je gevel breed genoeg moet zijn zodat de dubbele voordeur volledig tot zijn recht komt en de uitstraling van je gevel niet verpest. Het heeft geen zin om een voordeur te kiezen die een te groot deel van je gevel in beslag neemt.

Extra aandacht voor de plaatsing

Om achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan, moet je extra aandacht besteden aan de plaatsing van een dubbele voordeur. Je doet best een beroep op een specialist die de knepen van het vak kent. Vooral de aansluiting tussen de twee deuren vereist extra aandacht. Als de plaatsing niet op de juiste manier gebeurt, loop je het risico dat de luchtdichtheid van de deur niet optimaal is. Daardoor gaat er kostbare warmte verloren en dat zal je merken op je energiefactuur.

Dubbele voordeur: isolatie, inbraakpreventie en deurbeslag

Voor het overige gelden dezelfde criteria als bij een ‘gewone’ voordeur. Besteed voldoende aandacht aan de isolatiewaarde, zorg ervoor dat je een inbraakwerende voordeur kiest en verlies ook het deurbeslag niet uit het oog. Duurzaamheid is ook hier van essentieel belang!

Heb je interesse in dubbele buitendeuren? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte op maat!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!