Achterdeur kiezen: waarop letten?

pvc-achterdeurenEen achterdeur is zoals de bassist van een band: eerder onopvallend, maar heel belangrijk voor het geheel. Achterdeuren vormen een essentieel onderdeel van het buitenschrijnwerk van je woning. De meeste mensen besteden veel aandacht aan de voordeur omdat die voor een groot stuk de look van de woning bepaalt. Voor de achterdeur gelden vooral praktische overwegingen zoals isolatiewaarde en inbraakpreventie. Met welke factoren moet je precies rekening houden? We zetten ze op een rijtje!

De troeven van PVC achterdeuren

Als je voor een achterdeur uit PVC kiest, heb je heel wat voordelen. We zetten ze even op een rijtje:

  • Je moet je achterdeur niet behandelen vooraleer je ze installeert. Je hoeft je schilderkwast niet boven te halen.
  • PVC scoort heel hoog op het gebied van onderhoudsvriendelijkheid.
  • De prijs-kwaliteitverhouding van PVC is uitstekend.
  • Het is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen weer en wind en lang meegaat.
  • PVC deuren zijn vorm- en kleurvast.
  • Dankzij PVC krijgen inbrekers geen schijn van kans.

Uitgebreide keuze aan uitvoeringen en kleuren

PVC is een veelzijdig materiaal waar je veel kanten mee uit kan. Je kan uit verschillende kleuren en uitvoeringen kiezen. Heb je een klassieke woning? Kies dan voor deuren in klassieke stijl. Ben je meer voor modern te vinden? Trek dan de kaart van de metropolitan stijl. Hedendaags, trendy, landelijk, … Je vindt ongetwijfeld een achterdeur die bij je smaak en budget past!

Energiezuinigheid van PVC achterdeurenpvc-achterdeur

Naast deze kenmerken verdient de energiezuinigheid van PVC achterdeuren een aparte vermelding. PVC is van nature en materiaal met een hoge isolatiewaarde. Net zoals de PVC raamprofielen, zijn de deurprofielen heel energiezuinig en kunnen ze een erg lage U-waarde voorleggen. Resultaat? Minder energiekosten en minder belasting voor het milieu.

Er is dus geen reden denkbaar om niet voor PVC te gaan! Op zoek naar duurzaam en energiezuinig buitenschrijnwerk? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!