Welke premies kun je krijgen voor nieuwe ramen?

premies voor nieuwe ramenBen je van plan om je oude ramen te vervangen? Dan klinkt het je waarschijnlijk als muziek in de oren dat je daarvoor diverse premies kunt krijgen. We geven je graag een overzicht van de premies voor nieuwe ramen anno 2016.

Waarom nieuwe ramen?

Als ze onvoldoende geïsoleerd zijn, gaat er langs de ramen van je woning heel wat warmte verloren. Wil je energie besparen, dan doe je er goed aan om enkel glas of zelfs gewoon dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas. De beste resultaten krijg je als je het volledige raam (inclusief schrijnwerk) laat vervangen door een vakman.

Benieuwd hoe snel je deze investering kunt terugverdienen? Gebruik de energiewinstcalculator van de Vlaamse overheid.

Premies voor nieuwe ramen van de netbeheerder

Was je woning of appartement op het elektriciteitsnet aangesloten vóór 1 januari 2006 en investeer je in hoogrendementsbeglazing? Dan kom je in aanmerking voor twee mogelijke premies van je netbeheerder:

  • Premie voor hoogrendementsglas: deze bedraagt, afhankelijk van de kwaliteit van de ramen, 12 of 15 euro per vierkante meter. Je komt voor deze premie in aanmerking als je de werken laat uitvoeren door een erkend aannemer.
  • Combinatiepremie: er is een hogere premie van 48 of 60 euro per vierkante meter voorzien als je gelijktijdig je ramen met schrijnwerk laat vervangen én de muren waarin ze zitten isoleert.

De Vlaamse renovatiepremie

Is je woning minstens 25 jaar oud, dan kom je in aanmerking voor nog een andere premie: de Vlaamse renovatiepremie. Deze is geldig voor verschillende soorten werken. Wil je de premie aanvragen voor nieuwe ramen, dan geldt ook hier de voorwaarde dat je zowel het glas als het schrijnwerk van je ramen moet laten vervangen. De hoogte van de Vlaamse renovatiepremie is onder meer afhankelijk van je inkomen.

Meer informatie over de Vlaamse renovatiepremie vind je in de pdf-folder ‘Renovatiepremie 2016’.

De Vlaamse verbeteringspremie voor kleinere investeringen

Voor minder grote werken in een woning van minstens 25 jaar oud kun je de Vlaamse verbeteringspremie aanvragen. Opnieuw moet je hiervoor zowel het glas als het schrijnwerk laten vervangen. Let wel: of je deze premie krijgt, hangt af van je inkomenssituatie.

Meer informatie over de Vlaamse verbeteringspremie vind je in de folder ‘Verbeterings- en aanpassingspremie 2016’.

Provinciale en gemeentelijke premies voor nieuwe ramen

Ten slotte zijn er in bepaalde gemeentes en provincies nog bijkomende premies voor het vervangen van ramen. Of dat het geval is waar jij woont, kun je nagaan met de module ‘Zoek uw subsidie’ op de site energiesparen.be van de Vlaamse overheid.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!