Ramen en deuren beveiligen: hoe doe je dat?

ramen en deuren beveiligenInbraakpreventie staat bij het kiezen en plaatsen van buitenschrijnwerk in de top vijf van aandachtspunten. Tegenwoordig zijn ramen en deuren standaard uitgerust met de nodige beveiliging, maar het is raadzaam om extra aandacht te besteden aan deur- en raambeveiliging. Veel mensen kiezen er meteen voor om een alarmsysteem te installeren, maar dat heeft geen zin als de basisbeveiliging niet in orde is.

Raambeveiliging: gebruik veiligheidsglas

Vaste ramen zijn sowieso de meest veilige ramen, maar ook bijvoorbeeld schuif- en draaikipramen kan je perfect beveiligen. Inbrekers viseren vooral kleine ramen (in de wc, kelder,…) om je huis binnen te dringen. Ze maken immers weinig lawaai als je het glas breekt. Zorg er dus voor dat ze goed beveiligd zijn. Het is sowieso een goed idee om al je ramen met veiligheidsglas uit te rusten en dat geldt des te meer voor kleine (dikwijls ronde) ramen.

Ramen beveiligen: degelijk en duurzaam raambeslag

Raambeslag vormt een andere bepalende factor voor het beveiligen van je ramen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Doorgaans kiezen mensen voor een combinatie van bekoorlijke en duurzame sloten die inbrekers moeilijk kunnen forceren. Wil je nog een stap verder gaan? Kies dan voor een bijkomend opzetslot. Daarmee wordt het extra moeilijk om het raam open te wrikken.

Deuren beveiligen: gebruik cilindersloten en meerpuntssluitingen

deurbeveiligingWil je een deur op de juiste manier beveiligen? Kies dan voor cilindersloten. Het is tegenwoordig een must om dieven op veilige afstand te houden. Soms proberen inbrekers de cilinder uit te boren, maar dat kan je voorkomen door een cilinderslot te kiezen waarbij er inwendige stalen stiften zijn gemonteerd. Verder doe je er goed aan om ook voor je buitendeuren veiligheidsbeslag te kiezen waarbij de schroeven alleen van binnenuit zichtbaar zijn. Moderne deuren zijn ook altijd met meerpuntssluitingen uitgerust. Op die manier wordt de deur op drie punten verankerd: boven, midden en onder.

Wil je meer weten over het beveiligen van je PVC ramen en PVC deuren? Neem dan contact met ons op voor tips en advies. Je kan ook altijd een gratis offerte aanvragen. Wij helpen je met plezier verder!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!