Kleur bekennen: welke RAL-kleuren kies je voor je ramen?

By juni 17, 2016 PVC afwerking

Bij de keuze van het buitenschrijnwerk van je ramen komt heel wat kijken. Naast het meest geschikte materiaal, het gewenste profiel en de juiste isolatie komt ook het esthetische aspect van je ramen aan bod. Welke kleur kies je? Laten we samen even de RAL-kleurenwaaier bekijken met de populairste en meest onderhoudsvriendelijke raamkleuren voor 2016.

Enkele RAL-kleuren voor je ramen uitgelicht

RAL 7016: ‘antracietgrijs’

RAL 7016 is een mooie donkere grijstint, beter bekend als antracietgrijs. Deze kleur geeft je raamprofiel een gladde en glanzende uitstraling en is makkelijk te combineren. Het zorgt voor een klassevolle en verfijnde indruk, die zowel landelijk als modern kan worden ingevuld. RAL 7016 is uitermate geschikt voor een integrale éénkleurige coating.

> Onze referenties voor RAL-kleur 7016

RAL 9001: ‘crèmewit’

Een populaire kleur in bouwtoepassingen is RAL 9001. Het is een zachte witte tint die we ook wel crèmewit of gebroken wit noemen. Met deze serene kleur geef je je raamprofiel een degelijke en klassieke look. RAL 9001 wordt vaak gebruikt als éénzijdige of tweezijdige coating en past ook perfect bij éénkleurige houtstructuren.

> Bekijk onze projecten met RAL-kleur 9001

RAL 9010: ‘zuiver wit’

RAL 9010 is ongetwijfeld de populairste kleur van het moment. Deze strakke witte tint kennen we in de volksmond ook als zuiver wit of maagdelijk wit. Ze past bij vrijwel elke toepassing, maar is uitermate geschikt om de éénkleurige houtstructuur van je raamprofiel nét dat tikkeltje extra in de verf te zetten.

> Onze RAL-9010 projecten

RAL 9016: “verkeerswit”

RAL 9016 is nog een variant in de witte tinten; verkeerswit in het vakjargon. Deze kleur wordt standaard gebruikt voor verkeersborden en is uitermate geschikt voor metalen raamprofielen. Ze is iets minder helder dan RAL 9010 en wordt vaak gebruikt voor in de massa gekleurde toepassingen.

> Al onze gerealiseerde projecten met RAL-9016

Benieuwd naar al deze populaire kleurvarianten? Je kunt alle kleuren en hun verschillende toepassingen bekijken in de kleurencollectie van Deceuninck of simuleer online je nieuwe ramen en deuren in een kleur naar wens!