Een glazen voordeur: perfect huwelijk tussen elegantie en duurzaamheid

glazen-voordeurWil je je woning een extra toets geven en je gevel meer uitstraling? Kies dan voor een glazen voordeur. Glazen voordeuren zijn aan een steile opmars bezig. En dat is niet verwonderlijk als je bekijkt welke meerwaarde ze leveren. Bij een glazen voordeur draait het in de eerste plaats natuurlijk rond de look. Maar daarnaast moet je met een aantal praktische factoren rekening houden. Wij zetten ze op een rijtje.

Geen pottenkijkers

Privacy is een belangrijke factor bij de keuze van een buitendeur. Je wilt uiteraard geen pottenkijkers wanneer je je glazen voordeur achter je hebt dichtgetrokken. Kies voor een ondoorschijnende glassoort. Mat glas wordt nog altijd het meeste gekozen en biedt een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Glazen voordeur en veiligheid

Glas is breekbaar en inbrekers zien glazen voordeuren maar al te graag op hun radar verschijnen. Daarom moet je voldoende aandacht besteden aan inbraakpreventie. Veiligheidsglas beperkt het risico op inbraken tot een minimum. Gehard glas en gelaagd glas (waarbij meerdere lagen aan elkaar worden gelijmd) behoren tot de categorie veiligheidsglas. Beide glassoorten zijn duurzaam en scoren uitstekend op de glasnorm.

Glazen voordeur en isolatie

Kies je voor een glazen voordeur? Besteed dan ook genoeg aandacht aan de isolatiewaarde van het glas. Warmte ontsnapt immers langs ramen en deuren en isolerend glas is een must om je energiefactuur onder controle te houden. De meeste mensen opteren voor dubbel glas, maar je kan nog een stap verder gaan en driedubbel glas installeren.

Wil je volledig tot rust komen in je woning? Hou dan tot slot ook rekening met de geluidsisolatie om storend lawaai buiten te houden.

PVC deuren zijn de ideale oplossing om je glazen voordeur vorm te geven. Wil je hierover meer informatie of een gratis offerte ontvangen? Neem dan vandaag nog contact met ons op!

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!