Het totale kostenplaatje van een vliegendeur

vliegendeur kostenTijdens de zomer is het vaak te warm binnen. Dan kan een vliegendeur van pas komen. Zo verlucht je je huis en heb je geen last van vervelende vliegen en andere beestjes. Daarnaast beschermt zo’n deur je tegen pollen, wat heel handig is als je allergisch bent. Wat de kosten zijn van een vliegendeur kom je hier te weten.

Kosten van je vliegendeur: kies je materiaal

De kosten van je vliegendeur hangen natuurlijk af van verschillende factoren. De eerste factor is het materiaal waaruit de deur wordt gemaakt. Kies je voor een warme uitstraling met een houten frame of kies je eerder voor degelijkheid van pvc of aluminium? Eén ding is zeker: pvc gaat langer mee dan hout en het is goedkoper dan aluminium.

Een vliegenraam is goedkoper

 

Heb je naast een vliegendeur ook enkele vliegenramen nodig? Dan zijn de kosten natuurlijk hoger. Kun je enkel een vliegenraam of -deur gebruiken? Dan is een vliegenraam vrijwel altijd de goedkoopste oplossing, omdat de oppervlakte ervan kleiner is dan een deur en de constructie eenvoudiger.

De prijs is afhankelijk van het type vliegendeur

Er bestaan verschillende soorten vliegendeuren. Zo kun je kiezen uit een oprolbare, een opendraaiende vliegendeur of een schuifhor. Een opendraaiende vliegendeur wordt aan de binnen- of buitenzijde van je woning geplaatst. Tijdens de winter kun je ze gewoon weer verwijderen. Bij een oprolbare hor kun je het vliegenraam of de vliegendeur gewoon naar beneden laten als je ze nodig hebt. Ook schuifhorren worden zowel bij ramen als deuren gebruikt. Ze nemen – in tegenstelling tot opendraaiende deuren – geen plaats in.

Afhankelijk van het type vliegendeur, zal de kostprijs hoger of lager zijn.

Kies voor een echte vakman

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende soorten vliegendeuren? Dan rest je nog enkel de geschikte kleur te kiezen die bij je ramen en deuren aansluit. Vervolgens kun je je vliegendeur laten monteren door een echte vakman, want vliegendeuren kunnen complex zijn door hun hang- en sluitwerk. Dat vraagt natuurlijk een kleine meerprijs, maar zo ben je tenminste zeker dat je deur op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!