De ramen vervangen: een investering die geld opbrengt?

Ramen vervangen en geld verdienen? Ontdek hoe het kan!

Wil jij alle ramen vervangen in je woning? Dan sta je voor een stevige investering. Wie echter kiest voor PVC-ramen recupereert in geen tijd een groot stuk van dat geld. Hoe dat in elkaar zit? We leggen het je graag uit!

Laat ons er maar geen doekjes om winden: de ramen vervangen van je woning kost een flinke duit… Je wilt dan ook dat die investering zijn geld waard is, toch? Dan raden we je aan om onze twee gouden tips op te volgen.

Gouden tip 1: kies voor PVC-ramen!

Elders op deze site vind je heel wat informatie over PVC-ramen. Hier beperken we ons tot de grootste voordelen van PVC ten opzichte van andere ramen.

PVC versus hout

Laat ons beginnen bij houten ramen. Die worden steeds minder gekozen en daar is een goede reden voor. Hout is niet erg duurzaam. Hoe vaak je je ramen ook te lijf gaat met beits, vernis of verf: hout rot nu eenmaal als het langdurig wordt blootgesteld aan water een barre weersomstandigheden. En omdat wij in België nogal wat regen te slikken krijgen, gaan je houten ramen al vlug scheeftrekken. Hout is bovendien een poreuze grondstof, wat al direct een stuk minder interessant is vanuit isolatiestandpunt…

PVC vs aluminium

Aluminium ramen dan? Al een stuk beter, inderdaad! Aluminium is een heel erg licht materiaal, het is heel sterk en het heeft niet veel onderhoud nodig. Jammer genoeg plakt er op aluminium ramen steeds een stevig prijskaartje. Bovendien zijn aluminium ramen niet zo’n bijster sterke isolators en gaat er vaak veel kostbare warmte verloren. Minder interessant voor je energiefactuur op het einde van de rit dus…

Isolatie + prijs + duurzaamheid

PVC is een kunststof die nauwelijks onderhevig is aan slijtage, uitstekend isoleert, veel goedkoper is dan aluminium en beschikbaar is in heel wat kleuren, vormen en maten. Om je een idee te geven: aluminium ramen scoren op het vlak van isolatie 2.0 W/m²K, terwijl het Zendow#neo-gamma van Deceuninck een waarde haalt van 0,70W/m²K (hoe lager de U-waarde, hoe hoger de isolatiekracht).

Ramen vervangen = besparen op je energiefactuur

Omdat PVC er zo goed in slaagt om de koude buiten te houden, slaag jij er in een mum van tijd in om je verwarmingskosten te verminderen. Wie het een beetje slim aanpakt, kan tot 30 procent besparen op zijn energiefactuur. Reken dus zelf maar uit hoe lang het duurt vooraleer je je investering van je nieuwe PVC-ramen hebt terugverdiend!Ramen vervangen en geld verdienen? Ontdek hoe het kan!

Gouden tip 2: kies voor Van pellicom!

45 jaar partnership met wereldvermaard PVC-producent Deceuninck en meer dan een halve eeuw expertise in de assemblage en plaatsing van ramen en deuren, dat is wat je in huis haalt met Van pellicom! Je PVC-ramen zijn dus in goede handen.

Twijfel je nog aan de kleur, met de kleurensimulator van Van pellicom zie je in een handomdraai hoe jouw gloednieuwe PVC-ramen eruit zullen zien. Nog redenen nodig om voor Van pellicom te kiezen? Kijk dan even hier of laat je gewoon overtuigen door onze klanten!