Dubbele beglazing

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe ramen of deuren dient u rekening te houden met een heel aantal zaken. Het type beglazing of het soort glas dat gebruikt wordt in de ramen is hier bijvoorbeeld een van. Welke soort uitvoering of afwerking u ook kiest, we zullen u steeds aanraden om voor dubbele beglazing te kiezen. Energiebesparing, betere isolatie en inbraakbeveiliging zijn enkele van de vele voordelen waar u van kan genieten wanneer u kiest voor dubbel glas bij de plaatsing van uw ramen.

Gratis prijsofferte

Mijn offerte

Uw besparing

Bereken mijn besparing

Kleurensimulatie

Mijn simulatie

Testimonials

Neem een kijkje

Dubbele beglazing: energie besparen, inbraakpreventie en geluidsisolatie

Dubbele beglazing is niet weg te denken uit de moderne nieuwbouw- of renovatieprojecten. Het heeft heel wat troeven in handen waardoor u de investering op termijn dubbel en dik terugverdient. Het belangrijkste voordeel van dubbel glas is de hoge isolatiewaarde, maar verder houdt het ook rumoer en inbrekers buiten.

De voornaamste troeven van dubbele beglazing

Het principe van dubbele beglazing is eigenlijk vrij eenvoudig. Het bestaat uit twee glasbladen met daartussen een spouw die gevuld is met droge lucht of een gas. Dubbel glas is onontbeerlijk om energie te besparen, maar wordt ook voor inbraakpreventie en geluidsisolatie gebruikt. We zetten de drie soorten even op een rijtje:

  • Thermische dubbele beglazing: twee glasbladen van gelijke dikte met ertussen droge lucht of een ander (edel)gas;
  • Inbraakwerende dubbele beglazing: glasbladen bestaan uit meerdere glaslagen gescheiden door een kunstoffolie;
  • Akoestische dubbele beglazing: twee glasbladen met een verschillende dikte waarvan een gelaagd is (door middel van een folie).

De revolutionaire Linktrusion technologie van Deceuninck zorgt ervoor dat onze PVC profielen een nooit eerder geziene isolatiecapaciteit hebben, op alle vlakken! De Linktrusion technologie is terug te vinden in het Zendow #neo assortiment, beschikbaar bij Van pellicom! Voor meer info over Linktrusion, neem een kijkje in onze Linktrusion folder.

Dubbele beglazing: tot 50 procent minder energiekosten

Door enkel glas door dubbele beglazing te vervangen kunt u tussen 30 en 50 procent op u energiefactuur besparen. Het rendement en de terugverdientijd hangt uiteraard af van de prijs van de beglazing, maar ook van de stookkosten. Hoe lager het K-peil, hoe beter de isolatie en hoe minder warmteverliezen er zijn. Er zijn verschillende soorten dubbel glas verkrijgbaar: naast de ‘standaard’ versie kunt u ook hoogrendementsglas verkrijgen waarbij er aan de binnenkant van het glas een speciale warmtereflecterende metaalcoating is aangebracht. Die is transparant en laat de zonnestralen binnen, maar houdt de warmte binnen.

Nieuwbouw of renovatie? Contacteer ons!

Plant u een nieuwbouw of renovatieproject? Bij Van pellicom bent u aan het juiste adres voor PVC ramen met dubbele beglazing! Wij plaatsen gloednieuwe PVC ramen en deuren en vervangen ook bestaande ramen of beglazing. Interesse? Aarzel dan niet ons te contacteren! U kunt ook online ook een gratis offerte aanvragen, zonder enige verplichting. Het enige wat u hoeft te doen, is het formulier invullen. Op zoek naar meer informatie? Dan kunt u altijd onze uitgebreide productfolders raadplegen.

Gratis offerte!

jaar expertise, knowhow & ervaring

Onze producten zijn 100% Belgisch

3 toonzalen in België

Kwaliteit is ons belangrijkste kenmerk

Laatste nieuwsberichten

s-peil

Het S-peil vervangt het K-peil: zó zit dat

Door | Energiebesparend, Verbouwen & renoveren | Geen reacties

Sinds begin dit jaar is de EPB-regelgeving aangepast. Een van de opvallendste nieuwigheden is de introductie van het S-peil of schilpeil, een nieuwe parameter voor de energieprestaties van woningen. Die moet de tekortkomingen van de vorige parameter voor woningen, het K-peil, en de netto-energiebehoefte (NE) oplossen. Wil je weten hoe het precies zit met dat nieuwe S-peil? Ontdek het in dit artikel. Lees meer…

Lees alle nieuwsberichten