Een optimale akoestische isolatie dankzij het juiste buitenschrijnwerk

akoestische isolatieAls je thuis bent, wil je tot rust komen en niet gestoord worden door allerlei lawaai. De geluidshinder binnenshuis beperken is een belangrijk aandachtspunt. Maar lawaai van buitenaf weren dankzij de juiste akoestische isolatie is minstens even belangrijk. Hoe doe je dat op een efficiënte manier? Wij lichten het in dit artikel toe.

De akoestische norm

Geluidsisolatie is vastgelegd in de akoestische norm NBN S 01-400-1. Deze norm, waaraan woongebouwen moeten voldoen, is tegenwoordig een must omdat onze contreien steeds dichter bevolkt geraken. In de akoestische norm zijn vereisten opgenomen met betrekking tot de lucht- en contactgeluidsisolatie, de gevelisolatie en de nagalmbeheersing in ruimtes.

Een optimale akoestische isolatie? Houd rekening met geluidsisolatie binnenshuis!

Onder geluidsisolatie wordt in eerste instantie verstaan: vermijden dat geluid van de ene naar de andere ruimte overgaat. De kwaliteit van de binnenmuren en binnendeuren zijn daar vooral verantwoordelijk voor. Daarnaast doe je er – vooral in rijhuizen – goed aan om een ankerloze spouwmuur (een akoestisch geoptimaliseerde dubbele wand) te gebruiken. Tot slot is ook het gebruik van de juiste materialen van belang. Zo staan kurk en parket bekend als geluidsdempende materialen, terwijl tegels het omgekeerde effect hebben.

geluidsisolatie pvc ramen en deuren

Akoestische isolatie dankzij de juiste ramen en deuren

Geluidsisolatie in je woning is één ding. Geluidshinder van buitenaf is een ander. Woon je in een drukke straat, in het stadscentrum, dicht bij een speelplein of in de buurt van een school? Dan is akoestische isolatie een prioriteit. Anders word je voortdurend gestoord wanneer je rustig thuis wilt relaxen. Het lawaai buiten houden doe je in eerste instantie met geluidswerende ramen en deuren. Twee factoren spelen daarbij een doorslaggevende rol:

  • De kwaliteit van de raamprofielen: maak gebruik van profielen met luchtkamers of kamers met een isolerende kunststof.
  • Het type glas: geluidswerende beglazing is geen overbodige luxe. Dubbel glas is het minimum.

PVC ramen en PVC deuren voor een optimale akoestische isolatie

Ben je op zoek naar buitenschrijnwerk dat goed scoort op het gebied van akoestische isolatie? Haal dan PVC ramen en PVC deuren in huis. Ze zorgen ervoor dat je woning een oase van rust wordt.

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

Waarom Van Pellicom?

Tevreden klanten betekenen alles voor ons. Kwaliteit en efficiëntie zijn daarbij niet voldoende: daarom zijn we ook vooruitstrevend in alles wat we doen. Ons fantastische team stelt ons daartoe in staat!