De kostprijs van PVC ramen doorgelicht

Wie nieuwe ramen in zijn woning laat plaatsen wil natuurlijk dat er kwaliteit wordt geleverd. Kies je voor PVC – hét kwaliteitsproduct bij uitstek voor ramen en deuren – dan hoef je je daar alvast niet te veel zorgen om te maken. Naast de kwaliteit is ook de kostprijs van PVC ramen een hot topic. Daar gaan we graag in dit artikel wat dieper op in.

Er zijn grofweg drie factoren die een invloed hebben op de kostprijs van PVC ramen. Het materiaal dat wordt gebruikt, de grootte van de ramen én de plaatsing.

Waarom nieuwe ramen in PVC kiezen?

Te beginnen bij het materiaal. Vandaag de dag kun je ramen krijgen in hout, aluminium en PVC. Van pellicom kiest resoluut voor PVC ramen en dat heeft zo zijn redenen. PVC is niet alleen stevig materiaal, het is ook uiterst gemakkelijk in onderhoud én een prima isolator. De Zendow-serie van Deceuninck die van Pellicom plaatst, biedt een uitgebreid standaardgamma aan raamprofielen die volledig voldoen aan alle normeringen. Bovendien bestaan ze in haast alle denkbare kleuren!

De kostprijs van PVC ramen met hoogrendementsglas

pvc ramen kostprijs

Naast de profielen speelt uiteraard ook de beglazing een rol. Wie nieuwe ramen laat plaatsen heeft eigenlijk geen reden om niet voor hoogrendementsglas te kiezen. Dat is bij plaatsing iets duurder dan dubbel glas, maar op termijn haal je die meerkost er zeker uit! Hoogrendementsglas houdt de warmte véél beter in huis, waardoor je stookkosten resoluut zullen dalen. Je energiebesparing is dan ook navenant! Bovendien heb je nog recht op allerlei energiepremies van de Vlaamse overheid ook!

> Opgelet: info in dit artikel over mogelijke premies of subsidies kan ondertussen achterhaald zijn. Raadpleeg ons overzicht van actueel geldende premies & subsidies!

Hoe groter, hoe duurder

Naast het materiaal dat je kiest, speelt ook de grootte een rol bij de berekening van de kostprijs van PVC ramen. Grote ramen hebben hét voordeel dat ze heel veel licht binnenlaten. Om een optimale lichtinval in huis te hebben, heb je ongeveer 1/4de van de vloeroppervlakte nodig als raam. Wie bijvoorbeeld een keuken heeft van 40 vierkante meter heeft dus ramen nodig met een totale oppervlakte van 10 vierkante meter. Voor slaapkamers, waar je over het algemeen toch niet veel licht nodig hebt, heb je voldoende aan een 1/8ste van het vloeroppervlak. De algemene stelregel is wel: hoe groter de ramen, hoe hoger de prijs. Hou daar dus rekening mee!

De plaatsing

Tenslotte nog een woordje over de plaatsing en het effect ervan op de kostprijs van PVC ramen. Nieuwe ramen plaatsen is over het algemeen een flinke investering. Een goeie raad is dan ook om niet te besparen op de plaatsing. Denk bijvoorbeeld niet dat je die klus zelf kunt klaren. Ramen plaatsen is vakwerk, laat het dan ook over aan vakmensen. Van pellicom behaalde zelf het KIWA-certificaat voor zijn kwaliteitsvolle productie en plaatsing. Dit kwaliteitslabel garandeert dat de producten steeds aan hoge kwalitatieve normen voldoen.

Wil je de prijs van nieuwe PVC ramen weten voor jouw woning? Vraag dan vlug een offerte aan!